Meer info of advies nodig? Contacteer ons +32 (0) 3/314.95.55 of info@geoservices.be

Radiatoren

Home / Radiatoren

Radiatoren

Lage temperatuur radiatoren/convectoren

LT-RadiatorKlassieke radiatoren vereisen een hoge watertemperatuur en zijn daarom niet erg geschikt in combinatie met een warmtepomp.

Gelukkig bestaan er LT-radiatoren en Low-H2O radiatoren die door middel van grotere afmetingen en een ander design bij een lage watertemperatuur (35/30 °C) toch voldoende warmte afgeven.

Low-H2O radiatoren bevatten minder water en geleiden de warmte beter door hun uniek design. Ze kunnen dus sneller opwarmen en de warmte efficiënter verspreiden.

LT-radiator - DBEOm de grootte van een Low-H2O radiator te beperken, kan er ook gebruik gemaakt worden van ventilatoren die in de behuizing ingebouwd worden. Met dit systeem kan dezelfde radiator ongeveer 2 keer zoveel warmte afgeven.

Qua rendement moeten LT-convectoren helaas onderdoen voor vloerverwarming en het prijskaartje ligt ook hoger, voornamelijk omdat er een buffervat en extra circulatiepompen benodigd zijn. Passieve koeling is bovendien niet mogelijk. De combinatie met vloerverwarming biedt vanzelfsprekend het beste van 2 werelden, maar wordt zelden toegepast omdat de overgrote meerderheid de woning reeds op een constante temperatuur houdt met vloerverwarming.

Sierradiatoren

SierradiatorSierradiatoren zijn een goede oplossing voor bijverwarming in een badkamer waar vloerverwarming aanwezig is. Ze zijn esthetisch van hoge kwaliteit en bestaan in alle vormen en kleuren om zo de badkamer de finishing touch te geven. Ze worden voornamelijk gebruikt als handdoekdroger of om de badkamer op korte termijn op een hogere temperatuur te brengen.

Elektrische sierradiatoren zijn zeer grote verbruikers en daarom kan er beter geopteerd worden voor een sierradiator met een werking op basis van water. Die kan dan ook door de warmtepomp gevoed worden waardoor het verbruik 3 x lager is dan bij een elektrische sierradiator.