Toekomstgericht ondernemen met een warmtepomp

Efficiënt en toekomstgericht verwarmen

De meeste verwarmingsinstallaties werken op olie of gas, ook in bedrijven. De aanhoudend stijgende energieprijzen hebben daarom een grote invloed op de werkingskosten van uw onderneming.

Hoog tijd om na te denken over efficiëntere en toekomstgerichte oplossingen. Dat doen we samen met Danny Maes van Geoservices.

Hoe kunnen we onze afhankelijkheid van de traditionele energievormen beperken?

“Voor verwarmingsinstallaties moeten we afstand nemen van de traditionele gas- en mazoutketels in combinatie met radiatoren en resoluut kiezen voor warmtepompen met vloerverwarming, eventueel gekoppeld aan zonnepanelen. Er is geen efficiëntere vorm van verwarmen/koelen en de terugverdientijd ten opzichte van een klassieke verwarmingsinstallatie bedraagt voor nieuwbouw slechts 8 tot 12 jaar.”  

In navolging van de woningbouw, worden nu ook industriegebouwen geconfronteerd met strengere energieprestatienormen. Biedt een warmtepomp soelaas?

“Een warmtepomp is ook hier ontegensprekelijk de beste keuze, omdat ze een zeer gunstige invloed heeft bij de berekening van de energieprestaties. Zo zorgt een warmtepomp voor een sterke daling van het E-peil en bijgevolg een fikse korting op de onroerende voorheffing. Er zijn nog andere financiële voordelen zoals een verhoogde investeringsaftrek van 15,5%, een ecologiepremie afhankelijk van de eco-klasse en een premie van de netbeheerder.”  

Warmtepomp in houtskeletbouw te Keerbergen 4

 Warmtepomp en vloerverwarming worden dikwijls in één adem genoemd. Kan dit ook voor bedrijfsgebouwen?

“Absoluut! Vloerverwarming is de ideale verwarming omwille van het hoog rendement en comfort. Dit geldt ook voor gebouwen met hoge plafonds. In vergelijking met airconditioning is passief koelen met de warmtepomp/vloerverwarming veel zuiniger. Bovendien zijn er geen storende luchtverplaatsingen, daarom voelt vloerkoeling aangenamer aan.”

Deel dit nieuwsbericht

Meer info nodig?

Onze mensen helpen u graag verder en beantwoorden al uw vragen over warmtepompen.

CONTACTEER ONS

Geoservices Warmtepompen
Heesbeekweg 32 4a
2310 Rijkevorsel
Tel.+ 32 (0) 3 314 95 55
info@geoservices.be
verkoop@geoservices.be
BTW BE0862.386.220

OP DE KAART