Radiatoren

Lage temperatuur radiatoren/convectoren

Klassieke radiatoren vereisen een hoge watertemperatuur en zijn daarom niet erg geschikt in combinatie met een warmtepomp.

Gelukkig bestaan er LT-radiatoren en Low-H2O radiatoren die door hun grotere afmetingen en een ander design, bij een lage watertemperatuur (35/30 °C) toch voldoende warmte afgeven. Low-H2O radiatoren bevatten minder water en geleiden de warmte beter door hun uniek design. Ze kunnen dus sneller opwarmen en de warmte efficiënter verspreiden.

Om de grootte van een Low-H2O radiator te beperken, kan er ook gebruik gemaakt worden van ventilatoren die in de behuizing ingebouwd worden. Met dit systeem kan dezelfde radiator ongeveer 2 keer zoveel warmte afgeven.

Qua rendement moeten LT-convectoren helaas onderdoen voor vloerverwarming en het prijskaartje ligt ook hoger, voornamelijk omdat er een buffervat en extra circulatiepompen benodigd zijn. Passieve koeling is bovendien niet mogelijk. De combinatie met vloerverwarming biedt vanzelfsprekend het beste van 2 werelden, maar wordt zelden toegepast omdat de overgrote meerderheid de woning reeds op een constante temperatuur houdt met vloerverwarming.

Sierradiatoren

Sierradiatoren zijn een goede oplossing als bijverwarming in een badkamer waar reeds vloerverwarming aanwezig is. Ze zijn esthetisch, van hoge kwaliteit en bestaan in alle vormen en kleuren om zo de badkamer de ‘finishing touch’ te geven. Ze worden voornamelijk gebruikt als handdoekdroger of om de badkamer op korte termijn op een hogere temperatuur te brengen.

Meer info nodig?

Onze mensen helpen u graag verder en beantwoorden al uw vragen over warmtepompen.