Warmtepompen

Informatie warmtepompen

De eerste warmtepompen werden geplaatst rond 1930. De warmtepomp heeft zijn goede werking dus al een hele tijd bewezen. Dit in tegenstelling tot wat vele mensen denken.

De lage prijzen van de fossiele brandstoffen hebben ervoor gezorgd dat in onze streken de warmtepomp een lange tijd op de achtergrond is gebleven. Hier is de laatste 10 jaar veel verandering in gekomen, waardoor de warmtepomp duidelijk in de lift zit.

Bovendien heeft bijna iedereen een warmtepomp in huis; namelijk de koelkast. De binnenkant van de koelkast is de warmtebron waaraan warmte wordt onttrokken en de achterkant van de koelkast geeft warmte af.

De grootste troeven van de warmtepomp zijn het hoog rendement, de milieuvriendelijkheid, de mogelijkheid van koeling en het feit dat er geen onderhoud nodig is.

Warmtepompen werken uitstekend met verwarmingssystemen op lage temperatuur. Vloerverwarming en/of wandverwarming zijn dus uitermate geschikt. Deze vormen van verwarming verhogen het comfort in huis door een gelijkmatige temperatuur en weinig luchtbeweging of tocht. Tegenwoordig zijn er ook lage-temperatuur radiatoren welke eveneens prima kunnen gebruikt worden in combinatie met een warmtepomp.

Iedere nieuwbouwwoning die voldoet aan de huidige isolatienormen is geschikt om te verwarmen met een warmtepomp.

Met als basis een goede isolatie, vloerverwarming of andere lage-temperatuur verwarmingssysteem, is een warmtepomp ook een rendabele en milieuvriendelijke investering bij het renoveren van uw woning.

Voordelen van een warmtepomp

Wat zijn nu eigenlijk de voordelen van een warmtepomp en waarom kiest u best voor een duurzame oplossing voor het verwarmen en koelen van uw woning of bedrijf? We sommen hieronder de belangrijkste voordelen even voor u op, maar u bent ook steeds welkom bij ons voor meer informatie over deze oplossingen.

  • Met een warmtepomp kan u niet alleen verwarmen. In de zomer kan u ook koelen!
  • Zeer milieuvriendelijke oplossing.
  • Hoge rendementen met een snelle terugverdientijd.
  • Geen onderhoud nodig.
  • U geniet van subsidies (enkel bij bestaande gebouwen) en u verlaagt er op een gevoelige manier het E-peil van uw woning mee waardoor u van een hogere premie geniet en minder onroerende voorheffing betaalt!

Meer info nodig?

Onze mensen helpen u graag verder en beantwoorden al uw vragen over warmtepompen.