0032 (0) 3 314 95 55 info@geoservices.be

Warmtepompen

Informatie warmtepompen

De eerste warmtepompen werden geplaatst rond 1930. De warmtepomp heeft zijn goede werking dus al een hele tijd bewezen, dit in tegenstelling tot wat vele mensen denken.

De lage prijzen van de fossiele brandstoffen hebben ervoor gezorgd dat in onze streken de warmtepomp een lange tijd op de achtergrond is gebleven. Hierin is de laatste 10 jaar veel verandering in gekomen waardoor de warmtepomp duidelijk in de lift zit.

Bovendien heeft bijna iedereen een warmtepomp in huis, namelijk de koelkast. De binnenkant van de koelkast is de warmtebron waaraan warmte wordt onttrokken en de achterkant van de koelkast geeft warmte af.

De grootste troeven van de warmtepomp zijn het hoog rendement, de milieuvriendelijkheid, de mogelijkheid van koeling en het feit dat er geen onderhoud nodig is.

Warmtepompen werken uitstekend met verwarmingssystemen op lage temperatuur. Vloerverwarming en/of wandverwarming zijn dus uitermate geschikt. Deze vormen van verwarming verhogen het comfort in huis door een gelijkmatige temperatuur en weinig luchtbeweging of tocht. Tegenwoordig zijn er ook lage-temperatuur radiatoren welke eveneens prima kunnen gebruikt worden in combinatie met een warmtepomp.

Iedere nieuwbouwwoning die voldoet aan de huidige isolatienormen is geschikt om te verwarmen met een warmtepomp.

Denk ook eens aan een warmtepomp bij het renoveren van uw woning. Met een goede isolatie, vloerverwarming of andere lage-temperatuur verwarmingssystemen is ook hier een warmtepomp een rendabele en milieuvriendelijke investering.

 

Voordelen van een warmtepomp

  • Met een warmtepomp kan u niet alleen verwarmen. In de zomer kan u ook koelen!
  • Zeer milieuvriendelijke oplossing.
  • Hoge rendementen met een snelle terugverdientijd.
  • Geen onderhoud nodig.
  • U geniet van subsidies (enkel bij bestaande gebouwen) en u verlaagt er op een gevoelige manier het E-peil van uw woning mee waardoor u van een hogere premie geniet en minder onroerende voorheffing betaalt!

Geoservices heeft meer dan 35 jaar ervaring in het plaatsen van de verschillende soorten warmtepompen voor diverse toepassingen, zoals:

  • warmtepompen voor privé-woningen en appartementsgebouwen
  • warmtepompen voor industrie en KMO’s
  • vloerverwarming met warmtepompen

Bovendien zijn wij gespecialiseerd in geothermische studies en grondboringen, waardoor wij uw volledig project tot een goed einde brengen en u slechts één aanspreekpunt heeft.

 

Meer info nodig?

Onze mensen helpen u graag verder en beantwoorden al uw vragen over warmtepompen.