Warmtepompen voor bedrijven

Duurzame warmte voor bedrijven

Warmtepompen kunnen ook instaan voor de verwarming en koeling van grote gebouwen zoals kantoren, magazijnen, werkplaatsen en industriële gebouwen. Er is dan sprake van vermogens groter dan 50 kW, waarbij het dikwijls interessant is om meerdere warmtepompen in een cascade-opstelling te voorzien.

Bedrijven krijgen tegenwoordig allerlei Premies & Subsidies bij plaatsing van een warmtepompinstallatie, vandaar dat ze doorgaans kiezen voor de zeer rendabele, onderhoudsvriendelijke en duurzame geothermische warmtepompen.

Bij plaatsing van photovoltaïsche zonnepanelen, kunnen de verwarmingskosten zelfs volledig gereduceerd worden en dit betekent een zeer grote jaarlijkse besparing.

De keuze tussen een bodem-water en water-water warmtepomp hangt voornamelijk af van de beschikbare oppervlakte en geologie.
Een BEO-veld, de warmtebron voor een bodem-water warmtepomp, neemt zeer veel ruimte in beslag. Bij gebrek aan omliggend terrein kan er geopteerd worden om de boringen onder het gebouw uit te voeren.

Een water-water warmtepompsysteem waarbij er grondwater opgepompt wordt via een winningsput en terug geloodst via één of meerdere retourputten, biedt ook een goede oplossing voor de verwarming/koeling van bedrijfsgebouwen. Het voordeel is dat de benodigde oppervlakte zeer beperkt is.

Net zoals bij warmtepompen in de woningbouw wordt er gewerkt met verwarming op lage temperatuur.

Vloerverwarming komt hier dan weer het best tot zijn recht, omwille van het hoog rendement, comfort en de mogelijkheid tot passieve koeling.

Indien er ruimtes zijn die slechts sporadisch verwarmd / gekoeld dienen te worden, zoals bijvoorbeeld vergaderruimtes in kantoorgebouwen, kan er gebruik gemaakt worden van ventilo-convectoren.

Heeft u interesse om uw bedrijf te verwarmen / koelen met de verwarming van de toekomst, aarzel niet ons te contacteren of vrijblijvend een offerte aanvraag in te dienen.

Meer info nodig?

Onze mensen helpen u graag verder en beantwoorden al uw vragen over warmtepompen.